Ezt Válaszd! Infók

Ezt Válaszd, én Hiszek Benned!

Elindult több helyszínen, a hetente megjelenő egy órás, ingyenes fitness tréning program.

Az Ezt Válaszd!® hetente ismétlődő, ingyenes alakformáló, sajáttestsúlyos, aerobic fitness edzés a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség saját ötlete és kezdeményezése. A Csongrád Megyei szabadidősport Szövetség ezt a fajta edzésformát közel három éve indította el Hódmezővásárhelyen, majd Szeged, Makó és Csongrád csatlakozott a programhoz. A Fitt és Egészséges Nemzetért Tártkapus Programnak köszönhetően további helyszíneken van lehetősége a lakosságnak a hetente ismétlődő díjmentes tréningek igénybevételére.

A lakosság sporthoz való hozzáférését és a helyi létesítmények rendszeres használatát ösztönzi a Hiszek Benned! program. Az Emberi Erőforrás Minisztérium által kiírt Fitt, Egészséges Nemzetért Tártkapus Program nevet viselő kezdeményezés a megye jogú városokban és agglomerációjukban teremt lehetőséget ingyenes sportolásra, illetve ösztönzi a lakosságot a helyi létesítmények és sportlétesítmények rendszeres használatára. A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség és a Sportolja a Bajnokkal SE ennek keretein belül újabb helyszínekkel bővíti ki az Ezt Válaszd! elnevezésű kezdeményezését, amely heti rendszerességgel megjelenő, szakképzett edző irányításával, egy órás - fitness, sajáttestsúlyos, alakformáló - ingyenes edzéslehetőséget biztosít mindenki számára Szegeden és környékén, illetve Hódmezővásárhely és környékén.

A program alatt többnyire a hétvégéken, pénteken, szombaton és vasárnap nyílik lehetőség az edzések igénybevételére, de vannak helyszínek, ahol hétköznap is választható ez a fajta mozgásforma. A két egyesület által kínált tréningek kortól, nemtől függetlenül szinte mindenki számára elvégezhető gyakorlatokból állnak. Szegeden külön lehetőséget biztosítunk a mozgásra, a nyugdíjasok számára is szeptembertől.

Süli András
szakmai és projekt vezető